"De plek voor de beste BBQ tips!"

Bekijk ook..

Barbecue Saus

Barbecue saus is een goede smaakmaker.
Met de juiste barbecue saus kan je zelfs de meest verkoolde worst op de Barbecue nog redden. Niet dat dit nodig is, want met onze barbecue tips is verband vlees de verleden tijd. Lees de andere tips eens door voor meer inspiratie. Je kan online opzoek gaan naar een passende Barbecue saus, of maak zelf een heerlijke barbecue saus aan, gebruik onze barbecue recepten!

Eén van de meest gangbare barbecue sauzen is de Amerikaanse versie van barbecue saus, Bourbon Whiskey BBQ Sauce of natuurlijk de altijd lekkere knoflooksaus. Er zijn talloze soorten en merken barbecue sauzen te vinden, van gloeiendhete Mexicaanse stickie BBQ saus tot gewone knoflook saus. De meeste soorten barbecue saus kan je gewoon online kopen. De meeste barbecue sauzen kan je ook zelf maken, het is een gedoe maar het kan, zie onze overheerlijke barbecue recepten!

Kies de juiste saus bij het vlees

Het kiezen van de juiste saus is de kers op de taart en kan het vlees nóg lekkerder laten smaken. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste saus bij het vlees kiest. Sommige sauzen kunnen té overheersend zijn, waardoor het vlees niet helemaal goed tot zijn recht komt. Het vlees moet de overhand blijven hebben.

Barbecue marinade

Het lekkerste is het om Barbecue vlees enkele uren, indien gewenst een dag van te voren, in een marinade te leggen. Gebruik meerdere soorten Barbecue marinades dan heeft het vlees niet dezelfde smaak. Vacuüm of gewoon afgedekt in de koelkast bewaren zodat de marinade goed in het vlees kan trekken. Opzoek naar een lekkere barbecue marinade? Kijk in onze sectie barbecue recepten, daar zullen meerdere marinade recepten geplaatst worden.