"De plek voor de beste BBQ tips!"

Bekijk ook..

Een mix van houtskool en briketten

Barbecueen is een gezellige, ontspannende en heerlijke bezigheid om samen met vrienden of familie te doen. Hoewel het barbecuen vaak geassocieerd wordt met vettige sauzen, eten en pluimen van rook; bieden wij dé tips hoe deze dingen vermeden kunnen worden. Goed vuur is essentieel, zodat de brandstof goed verbrandt en er dus geen overbodige rook ontstaat. Als je juist het vlees wilt roken, dan is het rook natuurlijk wél belangrijk. Op een andere pagina leggen wij uit hoe je het beste het vlees kunt roken op de barbecue.

De verschillen

Houtskool en briketten zijn de meest gebruikte vormen van brandstof om mee te barbecuen. Als je gaat barbecuen sta je vaak voor een lastige keuze; ga je houtskool of brikketten gebruiken? Hoewel beide vormen van brandstof ieder zijn voordelen heeft, is het gebruiken van een mix tussen houtskool en briketten de beste optie. Houtskool wordt snel warm en brand snel op. Briketten worden minder snel warm, bieden een constante temperatuur en branden dan ook minder snel op

Dé mix

Het advies van BBQ Tips is om niet tussen houtskool of briketten te kiezen, gebruik juist een mix. Hoe ziet deze mix eruit? Leg op de bodem van de barbecue een laag met houtskool en bedek deze vervolgens met een goede laag briketten. De houtskool zorgt ervoor dat de barbecue op de juiste temperatuur komt en de briketten zorgen ervoor dat bbq lang genoeg doorbrandt. Met de juiste mix van houtskool en briketten blijft de barbecue tot wel 145 minuten branden.