"De plek voor de beste BBQ tips!"

Bekijk ook..

Gebruik de juiste brandstof

De basis van barbecuen ligt natuurlijk bij het gebruik van houtskool, gas of briketten. Allen zijn goede alternatieven en elk beschikt over zijn eigen voordelen. Maar wat is nu het beste voor de barbecue? Is een houtskool bbq of juist een gasbarbecue lekkerder én beter? Op deze pagina legt BBQ tips de verschillen en de voordelen uit, zodat jij thuis lekker aan de slag kunt met een houtskool- of briketten barbecue. 

Houtskool bbq

Wat is nu het verschil tussen houtskool en briketten? Houtskool is in feite verbrand hout dat opnieuw gebruikt kan worden. Door het houtskool opnieuw aan te steken, wordt het houtskool warm, waardoor het vlees rustig op de juiste temperatuur komt. Houtskool bbq wordt voornamelijk gebruikt wanneer de barbecue weinig luchttoevoer heeft. Houtskool heeft namelijk minder zuurstof nodig dan briketten. Daarbij blijft er minder as over, omdat het houtskool niet over een bindingsmateriaal beschikt. Houtskool brandt echter wel sneller op dan brikketten. 

Briketten barbecue

Briketten bestaat uit geperste houtskool en een bindingsmiddel zoals maismeel of geperst papier met zaagsel. Door het bindingsmateriaal vatten de briketten iets minder snel vlam. Als barbecuemeester is daarom belangrijk dat je de briketten goed aansteekt. Het voordeel van de briketten is dat de briketten langer branden en dat de briketten een continue warmte afgeven. Het gebruik van briketten is dus ideel voor de grotere stukken vlees.

 

BBQ Tip: het beste resultaat behaal je met een mix van houtskool bbq en barbecue briketten; op deze pagina leggen wij uit hoe je zo'n mix kunt maken.